Bejelentkezés
STILER.HU

STÍLER

divat

Info

STILER.HU
/3-gyors-es-egeszseges-leves-nyarra

3 gyors és egészséges leves nyárra

Stíler: Olyan személy, aki stílusosan éli mindennapjait, körültekintően választ az aktuális trendek közt. Megjelenése nem unalmas, de nem is hivalkodó


Legújabb twittek

Keresés
hirdetés
youtube
3 gyors és egészséges leves nyárra
Szerző: Pusztai Olivér - 2016.07.06. 18:30

A nyári melegben alig van kedve enni az embernek, nem hogy órákat állni a forró platni felett és főzőcskézni. Ilyenkor jön jól egy igazán hűsítő leves, ami tápláló, nem terheli meg a szervezetet a forróságban, viszont táplál. A következő három levest ajánljuk nektek!

3 gyors és egészséges leves nyárra
Nyáron teljesen átalakul az étkezésem, szinte csak gyümölcsöt és zöldséget eszem, hiszen se erőm se kedvem nincsen a 35 fokban a konyhában tespedni és izzadni. A reggelemet mindig szuper egészséges smoothie-val kezdem, napközben könnyű limonádéval hűtöm magam és igyekszem mindig egészséges ételeket elkészíteni, ami nem csak az immunrendszeremet erősíti, de például a hajamat is. A most következő három leves fantasztikus hűsítő lehet az egész családnak forró nyári napokon és ami még jobb, hogy szinte nulla energiabefektetéssel készíthető el. 
 
 
 
1. ZSÍRÉGETŐ MENTÁS UBORKAKRÉMLEVES
A standszezon már javában tart, így jó, ha odafigyelünk és megtartjuk az alakunkat, amit keserves hónapok alatt kiböjtöltünk magunknak. Az uborka azért nagyon jó választás, mert szinte egyetlen kalóriát sem tartalmaz, és a szomjat is oltja (limonádéba is teheted). A menta ezt a hatást fogja még erősíteni. Másik nagy előnye, hogy annyi idő kell az elkészítéséhez, mint egy csésze kávéhoz. 

 HOZZÁVALÓK:
3 dl laktózmentes tej
2 dl natúr joghurt
1 kígyóuborka
kapor

bors
 
Mosd meg az uborkát és pucold meg, majd vágd fel olyan apró darabokra, hogy a turmixgép bedarálja. Közben add hozzá a joghurtot és a tejet, fűszerezd, és dobd hozzá a mentaleveleket is. Ha készen vagy, csak tedd a hűtőbe pár órára és tálalhatod is.
2. FŰSZERES ALMALEVES

Igaz, hogy az almaleves nem egy tipikus, hűsítő nyári leves, de egy pillanat alatt azzá tudod varázsolni, csak le kell hűtened.

HOZZÁVALÓK:
70 dkg alma
7 dl víz
5 dkg méz
3 szem szegfűszeg
2 dkg vaj
1 evőkanál citromlé
1 kis darab gyömbér
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál koriandermag
1 dl tejszín

 
Lábosban hevítsd fel a vajat, majd ha már cseppfolyós, akkor keverd el benne a fűszereket és öntsd fel vízzel. Az almát reszeld le egy tálba és keverd össze a mézzel, majd add hozzá a fűszeres vízhez és főzd, amíg meg nem puhul teljesen. A végén add hozzá a tejszínt, pürésítsd botmixerrel, után jöhet egy kis só és citrom. Ezt követően hűtsd le, és tálaláskor adj hozzá körte vagy almadarabkákat.
3. GAZPACHO
Az egyik leghűsítőbb zöldségleves a nyári forróságban. A spanyol, eredetileg Andalúz leves kevesebb mint 10 perc alatt elkészül, egyedül csak turmix kell hozzá, viszont érdemes egy napot állni hagyni a hűtőben.

 HOZZÁVALÓK:
50 dkg paradicsom
1 db kígyóuborka
1 fej vöröshagyma
4 gerezd foghagyma
3 db kaliforniai paprika
0,5 dl borecet
2 kicsi szelet kenyér
3 evőkanál olívaolaj
 
A zöldségeket (paradicsom, uborka, paprika) kockára vágod és leturmixolod egyben. A kenyeret és a foghagymát apróra szeleteled, hozzáadod az olívaolajhoz, majd együtt a zöldségpüréhez adod és egyes fokozaton újra összeturmixolod őket. A végén leszűröd a pürét és a borecetet meg a fűszereket ízlés szerint hozzáadod. Legalább egy napot hagyni kell állni a hűtőben, hogy a kenyér kovásza kicsit megerjessze a a zöldséget. A végeredmény maga a mennyország.