6 zseniális koktél forró nyári napokra
Szerző: Pusztai Olivér - 2016.07.30. 17:15
Megint egy forró hétvége előtt állunk, úgyhogy itt az ideje, hogy bevásároljunk minden jóféle alapanyagból, és nekilássunk a kedvenc hűsítő koktélunk elkészítésének. Hat egyszerű koktél, hat ismert ízvilág anélkül, hogy ki kellene mozdulnod otthonról.
A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Reggel jöhet a smoothie, ami vitalizál és könnyedségével nem terheli a gyomrodat, napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz magadnak.
1. MOJITO
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tölts egy pohárba tört jeget, adj hozzá mentalevelet és facsard rá a lime levét. Adj hozzá 4 cl cukorszirupot és ugyanennyi rumot. Keverd össze a pohár tartalmát és töltsd fel a poharat színültig jéggel.
2. PINA COLADA
Hozzávaló:
Elkészítés:
A rumot, a kókuszlikőrt, az ananászlevet, a tejszínt és jeget összeöntöd a turmixgépben. Készíts belőle jégkását, és töltsd nagy pohárba. Díszítsd ananászdarabokkal.
3. COSMOPOLITAN
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az összes hozzávalót töltsd a shakerbe vagy turmixgépbe, majd alaposan rázd össze. Ne használj túl sok áfonyalevet, épp csak annyit, hogy színt kapjon az ital. Szűrd le, hogy ne maradjon benne jég és talpas ipszilon pohárban szervírozhatod.
4. MARGARITA
Hozzávalók:
Elkészítés:
A martinis pohár száját töröld át egy gerezd lime-mal, be majd fektesd sóágyra, hogy a karima kristályos legyen. A tequilát a Triple Secet és a lime-lét töltsd egy shakerbe jéggel és rázd össze, majd szűrd le és töltsd az előkészített pohárba.
5. BLOODY MARY
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tedd a shakerbe a jégkockát, önts rá vodkát, paradicsomlevet, citromlevet és két kicsi adag Worchester szószt. Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd alaposan rázd össze és szűrd le egy jégkockával teli bohárba. Zellerszárral díszítheted.
6. BELLINI
Hozzávalók:
Elkészítése:
A behűtött pezsgőt nagyon óvatosan keverd össze a sziruppal és az őszibaracklével, nehogy a buborékok miatt kifusson a pohárból, és már fogyaszthatod is.
1. MOJITO
Hozzávalók:
- 1 lime
- cukorszirup (ezt megfőzheted előre, a lényeg, hogy a cukor nehezen oldódna fel a jeges italban, de a sziruppal ezt a gondot kiküszöbölheted
- mentalevél ízlés szerint
- 4 cl fehér rum
- jég
- szódavíz
Elkészítés:
Tölts egy pohárba tört jeget, adj hozzá mentalevelet és facsard rá a lime levét. Adj hozzá 4 cl cukorszirupot és ugyanennyi rumot. Keverd össze a pohár tartalmát és töltsd fel a poharat színültig jéggel.
2. PINA COLADA
Hozzávaló:
- 4 cl fehér rum
- 2 cl kókuszlikőr
- 2 cl tejszín
- 1 dl ananászlé
- jégkocka
- ananászkockák
Elkészítés:
A rumot, a kókuszlikőrt, az ananászlevet, a tejszínt és jeget összeöntöd a turmixgépben. Készíts belőle jégkását, és töltsd nagy pohárba. Díszítsd ananászdarabokkal.
3. COSMOPOLITAN
Hozzávalók:
- 2 rész vodka
- egy rész Triple Sec
- egy rész lime-lé
- áfonyalé tetszés szerint
- jégkocka
Elkészítés:
Az összes hozzávalót töltsd a shakerbe vagy turmixgépbe, majd alaposan rázd össze. Ne használj túl sok áfonyalevet, épp csak annyit, hogy színt kapjon az ital. Szűrd le, hogy ne maradjon benne jég és talpas ipszilon pohárban szervírozhatod.
4. MARGARITA
Hozzávalók:
- 2 rész tequila
- 1 rész Triple Sec
- 1 rész lime-lé
- só
- jég
Elkészítés:
A martinis pohár száját töröld át egy gerezd lime-mal, be majd fektesd sóágyra, hogy a karima kristályos legyen. A tequilát a Triple Secet és a lime-lét töltsd egy shakerbe jéggel és rázd össze, majd szűrd le és töltsd az előkészített pohárba.
5. BLOODY MARY
Hozzávalók:
- 2 rész vodka
- 4 rész paradicsomlé
- egy kevés Worchester szósz
- citromlé
- só
- bors
- zellerszár a díszítéshez
Elkészítés:
Tedd a shakerbe a jégkockát, önts rá vodkát, paradicsomlevet, citromlevet és két kicsi adag Worchester szószt. Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd alaposan rázd össze és szűrd le egy jégkockával teli bohárba. Zellerszárral díszítheted.
6. BELLINI
Hozzávalók:
- 3 rész pezsgő
- fél rész cukorszirup
- 2 rész őszibaracklé
Elkészítése:
A behűtött pezsgőt nagyon óvatosan keverd össze a sziruppal és az őszibaracklével, nehogy a buborékok miatt kifusson a pohárból, és már fogyaszthatod is.