A chia pudingról nem véletlenül zengnek ódákat az interneten, hiszen alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató finomság, amit igazán egyszerű elkészíteni. Ha ráadásul picit figyelsz az összetevőkre, akkor glutén-, laktóz- és cukormentes változatban is elkészíthető, tehát bármilyen diétába passzol.
Ha a chia magokat kókusz- vagy mandulatejben hagyod állni, cukor helyett pedig steviával édesíted, szuperegészséges lesz a végeredmény, ami kiváló desszert, de akár reggelire is fogyaszthatod. Mindössze pár perc alatt elkészíthető, és néhány óra pihentetés után már fogyaszthatod is, vagy egy lezárt dobozban bedobhatod a táskádba, és az irodába is magaddal viheted.
A chia mag jótékony hatásairól már írtunk, most pedig nézzük, hogyan is készül a diétás verzió!
Hozzávalók:
- ¼ csésze chia mag
- 1 csésze kókusz vagy mandulatej (a kettőt akár fele-fele arányban is használhatod)
- ízlés szerint stevia
- ízlés szerint gyümölcsök vagy magvak
Elkészítés (1 adag):
A hozzávalókat keverd össze egy pohárban vagy edényben, és tedd a hűtőbe pár órára. A legjobb, ha este készíted el, így reggelre már egészen biztos, hogy tökéletesen megszívják magukat a magvak folyadékkal, és fogyasztásra kész a puding.
A chia pudingnak nagyon jól állnak a friss gyümölcsök – egy negyed mangó, pár szem eper vagy áfonya – válaszd azt, amelyiket jobban szereted. Ha valami ropogósra vágysz, a puding tetejét bátran meghintheted mandulával, kesudióval vagy makadámiadióval is.