Bejelentkezés
STILER.HU

STÍLER

divat

Info

STILER.HU
/2016-legmenobb-tetovalas-trendjei

2016 legmenőbb tetoválás trendjei

Stíler: Olyan személy, aki stílusosan éli mindennapjait, körültekintően választ az aktuális trendek közt. Megjelenése nem unalmas, de nem is hivalkodó

Legújabb twittek

Keresés
hirdetés
youtube
2016 legmenőbb tetoválás trendjei
Szerző: Pusztai Olivér - 2016.02.11. 16:40

Ahogyan a divatban, úgy a tetoválásoknál is vannak trendek, amiket az adott időszakban emberek milliói szeretnek és magukra is varratnak. Érdemes azonban alaposan megtervezi azokat a motívumokat, amelyek mellett letesszük a voksunkat, ugyanis azok a tetoválások, amik az egyik évben menőnek számítanak, pár év múlva könnyen cikivé válhatnak. A Stíler most összegyűjtötte azokat az új, és már több éve divatos irányzatokat, amik idén a legnagyobb népszerűségnek örvendenek.

2016 legmenőbb tetoválás trendjei





Ha egyszer tetováltatsz, érdemes nem hirtelen felindulásból motívumot választani. A tetoválás jobb esetben egy életre szól, és jó, ha olyan stílust választunk, amire 20 év múlva is öröm ránézni, különben egész életünkben csak takargathatjuk a kellemetlen “műalkotást”.

Emlékezzünk csak a 90-es évek nonfiguratív motívumaira! Mindenki olyanokat csináltatott magának és nagyon menőnek érezte magát, viszont manapság inkább a ciki kategóriába tartozik ez a stílus, ami felérhet egy súlyos vizuális környezetszennyezéssel is. Aztán ott vannak a kókler “művészek” alkotásai, akiknek a kézügyessége fejletlenebb egy 5 éves kisgyerekénél is, viszont annál inkább meggyőződésük, hogy nekik helyük van a tetováló szakmában. 

Bárhogy is döntesz, olyan tetoválást válassz, amivel tudsz azonosulni. Ha éppen most gondolkozol egy új és igazán menő tetováláson, akkor érdemes körülnézni, hogy mik azok a stílusok, amik az elmúlt években nagyon divatosak voltak és biztosan nagy népszerűségnek fognak örvendeni még jópár évig.

 

GEOMETRIKUS TETOVÁLÁSOK

A minimál stílus már évtizedek óta nagy divat az iparművészetben, a divatban és a tetováltatók körében is. Számtalan irányzattal találkozhatunk. Az egyik leginkább közkedvelt fajtája a Dots&Lines stílus, ami apró pontokból és vonalakból álló, érdekes geometriai formát mutató alkotás.

A másik nagyon népszerű geometriai stílus monokróm geometriai formákból áll. Az állat motívumok a legnépszerűbbek, melyeket egy vagy két színből, viszont megannyi szép árnyalatból építenek fel. 

 

VONAL TETOVÁLÁSOK

Ezért a stílusért még a legnagyobb világsztárok is megőrülnek. Több Kardashian-lány is ehhez hasonlót varratott magára. Az egyetlen vonalból álló nagyon egyszerű ám annál mutatósabb tetoválás is a minimál stílus egyik meghatározó képviselője.



AZ ÖRÖKZÖLD JAPÁN MOTÍVUMOK

Többezer éves múltra tekint vissza a japán tetoválási kultúra. Gondoljunk csak a gigantikus Jakuza tetoválásokra és a többi tradicionális motívumokra. Ezek a mai napig óriási népszerűségnek örvendenek szerte a világon. Legyen szó egy színpompás Koi halról, vagy a jól ismert tigris-bambusz alkotásokról vagy a végtelenségbe tekergő japán sárkányról. Így már nem csak a kimonókkal és a pasztellszín selyem felöltőkkel lehetsz divatos idén, hanem a bőrödön is viselheted a távol-keleti varázst.


 







GÓTIKUS PINUP

A sötétebb, komor motívumok kedvelőinek ajánlunk egy új irányzatot, a gótikus pinup lányokat. Sötét színek, halálfej és a tökéletesen realisztikus részletezés jellemzi ezt a stílust. 



KLASSZIKUS FONTOK

Úgy tűnik, soha nem mennek ki a divatból a míves múltszázadi fontok. Ha éppen egy idézet, szövegrészlet vagy életigazság az, amit magadra varratnál, mindenképpen klasszikus betűtípust válassz!



 

ÉLÉNK SZÍNEK ÉS A VIRÁGMINTA

A virágminta évek óta jelen van a női és a férfi divatban. minden évben változik egy picit, de a növénymotívum állandó. Míg a ruhák esetében idén az apró minták dominálnak, ha tetováltatsz gondolkozz nagy, látványos alakzatokban és szuper élénk színekben. Legyen szó tubarózsáról, trópusi lótuszról vagy orchideáról, mindegyik nagyon menő választás.



AZ IMPRESSZIONIZMUS ÚJRA HÓDÍT

Na de nem a festővásznon, hanem a bőrön! Számos olyan stílusirányzat alakult ki az elmúlt években, ami a jól ismert olaj- és vízfestési technikákból nyer ihletet. Az élénk színek, el- és lefolyt festékek, összefolyások és könnyed, ecsetszerű vonások. Látványosak, színesek és nem csak a nők, de a férfiak is körében is nagyon népszerűek.