A koktél, ami csak a nevében amerikai
Szerző: Rigó Ági - 2015.05.09. 17:00
Ízig-vérig olasz, a neve mégis amerikai – mi az? Természetesen az egyik leghíresebb Campari koktélra gondolunk, az Americanóra. Végre itt a jóidő, és kedvünkre élvezhetjük ezt a koktélt egy bár teraszán üldögélve. Szerencsére igen egyszerű a receptje, így otthon is elkészíthető. De hogy miért is kapta ezt a nevet?
A Campari 2015-ös naptárja, amelynek modellje Eva Green, több magyarázatot is kínál a május hónaphoz társított koktélhoz. Egyes hírek szerint azért lett Americano, mert rendkívül népszerű volt az amerikai turisták körében.
A másik sztori szerint nevét Primo Carnera, a 30-as évek olasz boxbajnoka után kapta, akinek ez a koktél volt a kedvenc itala. Carnerát híres New Yorki győzelme nyomán emlegették L’Americanóként.
És hogy hogyan készítheted el ezt kellemes frissítőt? Íme, a recept:
A másik sztori szerint nevét Primo Carnera, a 30-as évek olasz boxbajnoka után kapta, akinek ez a koktél volt a kedvenc itala. Carnerát híres New Yorki győzelme nyomán emlegették L’Americanóként.
És hogy hogyan készítheted el ezt kellemes frissítőt? Íme, a recept:
- 1 rész Campari
- 1 rész vörös vermouth (a Campari a Cinzano 1757-et vagy a Cinzano Rossot ajánlja)
- 1 rész szóda