A százéves bár legmenőbb koktélja
Szerző: Rigó Ági - 2015.02.06. 16:00
Minden koktélszakértő azt mondja, hogy az igazán elegáns italok nem készülnek sok összetevőből. Ilyen a Campari-naptár februári itala is, ami nemes egyszerűséggel a Campari and Seltz névre hallgat, és ebből az összetevőkre is bátran következtethetünk.
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben hónapról hónapra végigvesszük a 2015-ös Camapri-naptár szerinti koktélokat.
A februári ital, a Campari and Seltz éppen idén ünnepli 100. évfordulóját, és bizonyára nem véletlen, hogy ennyi éven keresztül fenn tudott maradni. A története 1915-ben kezdődött, az akkor nyitott milánói Bar Camparinóban, amelyet személyesen Davide Campari alapított. A hely különlegessége az az egyedülálló (még ma is működő) szódacsapoló rendszer, amelyet a gondos tulajdonos azért építtetett, hogy a vendégek mindig makulátlan és villámgyors kiszolgálást kaphassanak.
Az ital elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: 1 rész Camparit tölts a pohárba, majd adj hozzá 3 rész szódavizet. Utolsó simításként díszítheted narancsszelettel.
A februári ital, a Campari and Seltz éppen idén ünnepli 100. évfordulóját, és bizonyára nem véletlen, hogy ennyi éven keresztül fenn tudott maradni. A története 1915-ben kezdődött, az akkor nyitott milánói Bar Camparinóban, amelyet személyesen Davide Campari alapított. A hely különlegessége az az egyedülálló (még ma is működő) szódacsapoló rendszer, amelyet a gondos tulajdonos azért építtetett, hogy a vendégek mindig makulátlan és villámgyors kiszolgálást kaphassanak.
Az ital elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: 1 rész Camparit tölts a pohárba, majd adj hozzá 3 rész szódavizet. Utolsó simításként díszítheted narancsszelettel.