Csodakaja: chia puding
Szerző: Ada - 2016.02.12. 14:00
A chia mag sok szempontból egy csodálatos étel. Semleges ízének és állagának köszönhetően többféle módon felhasználható, rengeteg ételhez passzol, ráadásul rengeteg pozitív érv szól a fogyasztása mellett.
Ez a kis mag Dél-Amerikából származik, nevének jelentése energia. Az egészségfenntartásához könnyen hozzájárulhat, hiszen nagyon magas az omega-3 zsírsav tartalma, amit a szervezet nem képes magától termelni, így fontos, hogy az étellel juttassuk hozzá. Emellett magas a rost-, vitamin-, ásványianyag-, és antioxidáns tartalma is. Sőt, az izomfunkciókhoz nélkülözhetetlen aminosavak is megtalálhatóak benne.
Felhasználhatjuk növényi tejekkel, joghurttal, de akár salátába is tökéletes.
Én ezúttal joghurttal kevertem össze, és hagytam állni 2-3 órát. A kis magocskák megszívják magukat ez idő alatt és igazi puding állagot nyernek. A tetejére egy negyed mangót szeleteltem fel és már el is készült az egészséges finomság.
Hozzávalók:
3 nagy kanál chia mag
1 doboz joghurt
1/4 mangó
Felhasználhatjuk növényi tejekkel, joghurttal, de akár salátába is tökéletes.
Én ezúttal joghurttal kevertem össze, és hagytam állni 2-3 órát. A kis magocskák megszívják magukat ez idő alatt és igazi puding állagot nyernek. A tetejére egy negyed mangót szeleteltem fel és már el is készült az egészséges finomság.
Hozzávalók:
3 nagy kanál chia mag
1 doboz joghurt
1/4 mangó