Bejelentkezés
STILER.HU

STÍLER

divat

Info

STILER.HU
/spanyol-toltott-sult-tojas-45-perc-alatt

Spanyol töltött, sült tojás 45 perc alatt

Stíler: Olyan személy, aki stílusosan éli mindennapjait, körültekintően választ az aktuális trendek közt. Megjelenése nem unalmas, de nem is hivalkodó

Legújabb twittek

Keresés
hirdetés
youtube
Spanyol töltött, sült tojás 45 perc alatt
Szerző: Pusztai Olivér - 2016.08.25. 18:00

A spanyolok mindig is értettek ahhoz, hogy kevés energiabefektetéssel a lehető legjobb ételeket készítsék. A következő recept is ilyen, méghozzá egy speciális sült tojás, ami hihetetlenül finom.

Spanyol töltött, sült tojás 45 perc alatt
Ez a hagyományos spanyol étel tökéletes kiadós vasárnapi ebédnek, és készülj fel, jól fog esni utána a szieszta is. Gyakorlatilag csak fehérje van benne, így ha diétázol vagy edzel, tökéletes ez az egy tál étel.
 




Hozzávalók:
15 db tojás
50 dkg darált marhahús
0,5 liter tej
3 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
50 dkg paradicsomszósz
kókuszolaj

bors
szerecsendió
 
Első körben főzd a tojásokat 10-15 percig, majd hűtsd le és pucold meg őket. Ezután vágd hosszában ketté és tedd külön a sárgáját a fehérjétől.
Következzen a töltelék elkészítése. Vegyél egy nagy serpenyőt és süsd meg a marhahúst kókuszolajon, sózd és borsozd, majd tedd félre.
Készítsd el a töltelék másik felét, ami a tojások sárgájából készül. Ehhez egy edényben hevíts fel egy kevés kókuszolajat, öntsd bele a paradicsomszósz kicsit több, mint felét, majd add hozzá a tojások sárgáját és keverd egy könnyed masszává, miközben szerecsendióval fűszerezed.
 
Ha ezzel megvagy, akkor a kapott masszát és a marhahúst keverd össze. Ízlés szerint tehetsz hozzá még paradicsomszószt, ha éppen túl száraznak érzed a kapott tölteléket, de figyelj arra, hogy egy kevés maradjon, a jénai tál kikenéséhez.
 
Következzen a jénai tál, egy kis paradicsomszósz és a tojások megtöltése. Először közepes vastagságban kend ki a tálat a maradék szósszal. Utána egy evőkanállal egyenként töltsd meg a tojásfehérjéket az elkészített töltelékkel és tedd őket egymás mellé jó szorosan a tálba. Nyugodtan jó alaposan megtömheted őket, nem baj, ha púposra sikeredik. Minél több a töltelék rajta, annál finomabb lesz.
 

+TIPP: Biztosan maradni fog a töltelékből, amit tegyél el! Kenheted kenyérre, vagy készíts hozzá tésztát. Nagyon finom „spanyol pastát” csinálhatsz belőle.
Következzen a besamel mártás elkészítése, amivel nyakon fogjuk önteni a töltött tojásokat a jénaiban. 5 deci tejet melegíts fel, majd egy másik edényben olvassz fel 5 deka vajat, és add hozzá az 5 kanál lisztet. Pirítsd halványbarnára, majd add hozzá a tejet folyamatos kevergetés közben. Ízesítsd szerecsendióval, sóval és borssal.
 
 
Ha kész a besamel, öntsd rá a tojásokra úgy, hogy ¾-ig ellepje őket, majd szórd meg jó alaposan sajttal a tetejét és máris mehet a 200 fokra felhevített sütőbe 10 percre. Amikor éppen megpirult a teteje, jöhet a grill funkció és pirítsd aranybarnára a tetejét. Várd meg míg kihűl egy picit, és 4-5 darabonként porciózhatod a tojásokat.
 

 
Jó étvágyat!