A tavasz egyik biztos jele – pláne, amikor az időjárás mást mutat, – hogy megérkezik a spárga a zöldségeshez. Amint megláttam kedvenc zöldségesem kínálatában, azonnal lecsaptam rá és két edzés között villámgyors főételt rittyentettem belőle.
Sokan tartanak a spárgától, pedig nagyon egészséges, hiszen tele van rostokkal és enyhe vízhajtó hatása is van. Arra ügyelj, hogy frisset vegyél, és lehetőleg mielőbb használd fel. Ha tárolnod kell, érdemes egy pohár vízbe állítani, mint a virágcsokrot, így tovább friss marad.
A szuperegészséges ebéd 20-30 perc alatt készül el, attól függően, hogy milyen barnarizst veszel – az előgőzöltnek elég 20 perc is, a simát kb. 40 percig kell főzni.
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- spárga
- barnarizs
- főzőtejszín
- füstölt mozzarella
- petrezselyem
- fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Első lépésként tehát feldobtam főni a rizst. Majd felkockáztam a csirkemellet, kókuszzsíron megpirítottam, közben sóval és borssal fűszereztem, majd mellédobtam a spárgát. Mikor a spárga roppanósra puhult, ráöntöttem a tejszínt egy kis felkockázott füstölt mozzarellával. Fokhagymával és petrezselyemmel ízesítettem, majd hozzáadtam a megfőtt rizst. Hagytam pár percig összemelegedni, és kész is a finom és egészséges ebéd!