Egész délután valami édesség után sóvárogtam, de igazából semmi sem volt otthon, amit úgy igazan kívántam volna. Végül eszembe jutott, hogy a hűtő tele van gyümölccsel, így összeköthetném a kellemeset a hasznossal és megszületett a terv: csokifondüt készítek!
Bár hiszek abban, hogy hasznos időnként csaló napokat iktatni a diétánkba, egy csokifondü összetevői még ezzel együtt is túl durván hangoztak: tejszín, vaj, olaj… Így aztán jó szokásomhoz híven úgy döntöttem, hogy az eredeti receptet csak inspirációnak használom, azért, hogy a végeredmény egészségesebb legyen egy fokkal.
Hozzávalók:
- 2 tábla (legalább) 80% kakaótartalmú étcsoki
- 1,5 deci laktózmentes tej
- 1,5 deci 10%-os tejszín
- egy fakanálnyi kókuszzsírral
- gyümölcsök, ízlés szerint
A tejet és a tejszínt összeforraltam a kókuszzsírral, majd apróra tördelve beletettem a csokit és alaposan elkevertem.
A desszert pillanatok alatt elkészült, és az egész család imádta!