Bejelentkezés
STILER.HU

STÍLER

divat

Info

STILER.HU
/egeszseges-es-finom-vasarnapi-reggeli

Egészséges és finom vasárnapi reggeli

Stíler: Olyan személy, aki stílusosan éli mindennapjait, körültekintően választ az aktuális trendek közt. Megjelenése nem unalmas, de nem is hivalkodó

Legújabb twittek

Keresés
hirdetés
youtube
Egészséges és finom vasárnapi reggeli
Szerző: Rigó Ági - 2015.11.15. 07:00

Az egészséges táplálkozás klassz dolog, de gyakran érzem úgy, hogy egyhangú és jó lenne egy kicsit izgalmasabbá tenni és felturbózni. Amikor rátaláltam a következő receptre, úgy éreztem, hogy végre megvan a tökéletes hétvégi reggeli.

Megtalálni azt a könnyen beszerezhető, gyorsan elkészíthető, és megfizethető dolgot, amit még szeretünk is, már önmagában véve is komoly feladat. A neten keringő recepteknek pedig általában van legalább egy olyan összetevője, amit itthon majdhogynem lehetetlen elérni… (Ha valaki tudja, hol kapni mandulavajat, könyörgöm, küldjön füstjeleket:))

Nem állítom, hogy a sietős hétfő reggelekre is megfelelő ez az étel, hiszen a pikk-pakk elkészülő smoothie-knál egy fokkal bonyolultabb. Ennek ellenére 10, max 15 perc alatt elkészül, van benne minden, ami jó a szervezetünknek, és megéri a fáradságot.

A zabpehely magas rosttartalmával feltölt, a spenót ellát antioxidánsokkal, a tojás pedig segít a zsírégetésben. Tökéletes, ha későn keltél, hiszen félig-meddig ebéd is lehet, de jól jön akkor is, ha előző este kissé kirúgtál a hámból.

HOZZÁVALÓK (1 SZEMÉLYRE):
  • 1/3 pohár zabpehely
  • 1 pohár zöldségleves
  • 2 pohár spenót
  • 1 pohár gomba
  • fél fej apróra vágott lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • reszelt parmezán
  • olívaolaj a serpenyőbe
  • 1 tojás
ELKÉSZÍTÉS

Ha időt akarsz spórolni, akkor érdemes olyan dzsémioliveresen multitaskingolni. 3 edényre lesz szükség: az egyikben készül a zabkása, a másikban a spenótos-gombás sztori, a harmadikban pedig a tojás.

A zabkásához a zöldséglevest egy kis fazékban forrald fel, és öntsd bele a zabpelyhet. Amikor már majdnem elkészült, keverd hozzá a parmezánt, hogy kellemes, krémes állagú legyen.

Egy serpenyőben lassú tűzön melegíts olívaolajat, azon fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát is. Ezután jöhet a feldarabolt gomba, majd végül a spenótlevelek. Én akkor teszem rá a kakukkfüvet, amikor már eresztett egy kis levet, nehogy megégjen a fűszer.

Nálam most a buggyantott tojás az új őrület, így ehhez is azt készítettem, de persze jó lehet főtt vagy tükörtojással is.

Ha minden kész, nincs más dolgod, mint egymásra rétegezni a zabkását, a zöldségeket és a tojást. Szerintem a zöld tea csodásan passzol hozzá.