Nincs is jobb nyáron, mint egy egészséges és finom limonádé, nem igaz? Mint a legtöbbször, ezzel is jobban járunk, ha házilag készítjük, hiszen így pénzt és felesleges kalóriákat is megspórolunk magunknak.
Az éttermekben általában cukorszirupokkal vagy ízesített szirupokkal teszik látványossá és valljuk be, nagyon finommá a limonádét. Sajnos ez egy szigorú diétába nem fér bele, így jobban jársz, ha otthon készíted el magadnak a finom, és egyúttal egészséges frissítőt.
Természetesen a legjobb, ha mellőzöd az édesítőt, de ha egyelőre nem tudsz lemondani róla, használj természetes édesítőket. Bár tudom, a méz is cukor, én azt azért mégis használom jótékony hatása miatt, kis mennyiségben. Akar az édesítőt, akár a mézet választod, olvaszd fel egy kis langyos vízben, mielőtt a limonádéba tennéd.
Készíts otthon magadnak izgis italokat!
Citromot, lime-ot, és narancsot vágj fel, és facsard bele egy nagy kancsóba, majd öntsd fel ásványvízzel és tépkedj bele mentaleveleket.
A menta és az uborka csodás kombinációt alkot, így nincs más teendőd, mint hogy az előző receptet dobd fel egy kis uborkával.
Az alap citromos-narancsos limonádéhoz adj friss vagy fagyasztott gyümölcsöket is.
A fagyasztott vagy friss gyümölcsöket (eper, málna, bogyók, cseresznye, meggy) pici vízben főzd jó puhára, ha nem esnek szét maguktól, turmixold le és utána öntsd fel hideg vízzel.
Ha intenzívebb narancsízre vágysz, adj a limonádéhoz 100%-os, frissen facsart narancslevet (A cukrozott, dobozos verziót felejtsd el).