Az állandó rohanásban nem egyszerű egészségesen étkezni, de egy kis előre gondolkodással és jó receptekkel minden megoldható. A most következő receptet 15-20 perc alatt elkészítettem és csupa jó hozzávalóból, frissen készült.
Én ebédre készítettem ezt a padlizsános receptet, de (egy nem túl késői) vacsorára is jó megoldás. A hozzávalókat összeszedheted a hétvégi bevásárlás során, így amikor eljön a pillanat, csak elő kell kapni a hűtőből, és készülhet is a finom töltött padlizsán.
Hozzávalók:
- 1 kisebb padlizsán
- darált hús
- friss paradicsom felkockázva
- petrezselyem
- fokhagyma
- kókuszzsír
A padlizsánokat kettévágtam és kikanalaztam, majd felkockáztam a húsukat. Ezután egy kevés kókuszzsíron enyhén megpirítottam a fokhagymát és a húst. Amikor már majdnem készre sült, hozzáadtam a padlizsánt, a paradicsomot, a petrezselymet, végül sót, borsot.
Amikor az egész keverék átpirult, visszakanalaztam a padlizsánba és előmelegített sütőben átsütöttem. Végül natúr joghurttal tálaltam.