A diétázók egyik alapvető élelmiszere a tojás. Remek fehérjeforrás, pillanatok alatt könnyedén elkészíthető, és ha ügyesen kombinálunk, még változatos is. Most egy olyan frittata receptet ajánlok nektek, amit nemrégiben próbáltam ki, és nagyon megszerettem.
Bevallom, korábban még sosem készítettem frittatát, de kívántam a tojást, csak kicsit másképp, mint a jó öreg rántotta, tojásos lecsó vagy főtt tojás. Ha már te is unod ezeket a „klasszikusokat”, akkor ez tökéletes megoldás reggelire vagy akár vacsira is.
Mint mindig, most is módosítottam egy kicsit az eredeti recepten, hogy laktózmentes és diétabarát legyen a végeredmény.
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- Kb. 1 dl laktózmentes tej
- Egy pici sütőpor
- Só
- Bors
- Bazsalikom
- Orgánó
- Natúr/bio zöldségkeverék
- Fokhagyma
- Zöldségek
- Sajt
Elkészítés:
A tojásokat felvered, fűszerezed, belekevered a lisztet, a sütőport és a tejet. Bár lehet serpenyőben is sütni, én egy 24 cm-es tortaformába öntöttem, majd koktélparadicsomot, sajtot, és spenótot tettem bele, aztán mehetett is a sütőbe.
Addig kell sütni, amíg nem szilárdul meg, és meg nem pirul a teteje.
Tálalásnál egy kis friss salátával és olívás-fokhagymás pirítóssal dobtam fel.